Liikuntahalli Reisjärvi

Mimmien metsästysreissu Reisjärvelle - Talvista pakkassäätä lämmitti täydet neljä pistettä

Vihdoin saadaan raporttia erämaaseikkailusta ja metsästysretkestä raikkaan talvisesta Reisjärven reissusta. Vaaleissa on äänestelty ja liigapelejä Kokkolassa järjestelty. Mutta nyt metsästysretken antimiin...

SC Kokkola - Nibacos 2 - 6 ( 1-2, 0-3, 1-1 )

Kirpsakkaassa pakkassäässä lähdettiin pelaamaan kauden toista Kokkolan paikallisderbyä Reisjärvelle. Sairastumisista ja muista poissaoloista johtuen saatiin raavittua 12 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia erämaaseikkailuun mukaan. Reilu kuukauden tauko tosipeleistä näkyi otteissa ja hieman muuttuneet kokoonpanot näkyivät alussa otteissa. Totuttuun tapaan Mimmit lähtivät omaan railakkaaseen karvaukseen ja vastustaja pakotettiin puolustuskannalle. Avausmaalia saatiin odottaa reilu seitsemän minuuttia, kunnes Mette Wecksten ( Lotta Seppinen ) avasi Mimmien maalihanat. Vastustajan Sari Videnoja ( Lilian Kigen ) pääsi yllättämään keskialueen laukauksella vaarattamosta tilanteesta Sanna Rantalan ajassa 10:04 ja tilanne 1-1. Mimmit siirtyivät vielä erän lopussa 2-1 johtoon Mira Sikalan maalilla ( Enni Salmi) ja näin maalin johdossa erätauolle.

Toiseen erään Mimmit tulivat sitten sisuuntuneena. Suvi Luomaranta ( Anski Sipilä ) tekee 3-1 kun 13 sekuntia on erää ehtinyt kulumaan. Heti perään ajassa 20:51 Enni Salmi ( Mira Sikala ) tekee 4-1 ja 23:34 Mira Sikala ( Milja Palojärvi ) siirtää Mimmit jo 5-1 johtoon. Näissä lukemissa myös toiselle erätauolle.

Kolmas erä on enää kosmetiikkaa ja heti erän alkuun Mette Wecksten ( Suvi Luomaranta ) vie Mimmit 6-1 johtoon. SC kaventaa vielä ajassa 32:26 2-6 lukemiin Emmi Hautakankaan osumalla. Ottelu oli kokonaisuudessaan täysin Mimmien hallintaa ja loppulukemat jopa hieman mairittelevat vastustajaa. Haliintaa kuvaa myös hyvin maalivahtien torjunnat ja pallonhallinta oli Mimmeillä karkealla arviolla 80 - 20.

Maalivahtien torjunnat: SC Kokkola Johanna Jylhä 35 ( 10, 12, 13 ) ja Nibacos Sanna Rantala 8 ( 2, 5, 1 )

Nibacos - RePi 6 - 2 ( 2-0, 2-1, 2-1 )

Toisessa ottelussa vastaan tuli turnauksen emäntäjoukkue RePi. Odotettavissa oli fyysisesti kovempi ja kotiyleisön tsemppaava joukkue täynnä intoa. Ottelu lähti Mimmien hallinnassa, mutta vastustaja sai muutaman mahdollisuuden avausmaaliin pienten virheiden avustamana ja suoraviivaisen pelityylin säestämänä. Nämä muutamat paikat selvitettiin maalivahti Elli-Noora Kirsilän toimesta ja ajassa 3:45 Mira Sikala ( Tuija Kiuru ) vie Mimmit 1-0 johtoon. Taukotilanteeksi 2-0 tekee Suvi Luomaranta ( Anski Sipliä ) ajassa 8:21.

Toiseen erään Mimmit tulevat jälleen latautuneena ja ajassa 16:40 Tuija Kiuru ( Anski Sipilä ) löytää tilaa ylämummosta ja kädet kattoon. Ja vajaan kolmen minuutin päästä Suvi Luomaranta ( Marlena Paloaho ) vie Mimmit jo 4-0 johtoon. Tämän maalin jälkeen RePi käyttää aikalisänsä ja se tuottaa tulosta, kun 11 sekuntia eteenpäin ja Christa Aho ( Sanna-Maarit Nisula ) yllättää Erpan maalilla ja RePi kaventaa 4-1. Näissä numeroissa myös toiselle erätauolle.

Kolmas erä jatkuu samoilla teeseillä kuin kaksi aikaisempaa. Mimmit hallitsee pallollista peliä ja vastustaja yrittää harppuuna hyökkäyksillä iskeä vastaan. Ajassa 33:15 Mette Wecksten ( Suvi Luomaranta ) vie Mimmit 5-1 johtoon ja 42.06 Tuija Kiuru ( Enni Salmi ) 6-1 johtoon. Repi kaunistelee vielä päätöslukemiksi 6-2 kahdeksan sekuntia Mimmien maalin jälkeen Tiian Kantolan ( Mervi Niskakoski ) osumalla.

Maalivahtien torjunnat: Nibacos Elli-Noora Kirsilä 13 ( 5, 3, 5 ) ja RePi Virpi Peräaho 22 ( 9, 4, 9 )

Mimmien leiristä kommentit turnauksesta: - Pienellä, muuttuneella rosterilla oltiin liikkeellä, mutta hienosti kaikki täyttivät paikkansa. Reilu kuukauden pelitauko, joita tässä sarjassa välillä tulee, niin näkyi otteissa. Varsinkin syöttöjen laadussa ja pelitemmossa, johon toki vaikutti se, että mentiin kahdella sentterillä ja kahdella pakkiparilla. Mutta neljä pistettä, mikä on maksimimäärä tyydyttää. Ja hallittiin molempia pelejä täysin pallolla, paikkoja luodaan ja maalejakin tulee tasaseen tahtiin. Pitää myös muistaa, että on myös henkisesti raskasta hallita pelejä näin selvästi. Vastustaja puolustaa viidellä maalin edustaa ja yrittää iskeä vastaan. Ja kaikki varmasti odottaa niin katsomossa, streami lähetyksissä ja tulospalvelua seuratessa, että millaisia lukuja lyödään tauluun. Ja se kuinka tehdään töitä myös puolustaessa, 12 peliä ja 11 päästettyä, vaikka huumorilla laskeskeltiin, että kaksi numeroiset luvut tuli päästettyjen sarakkeeseen, niin onhan lukema hyvällä tasolla. Siitä koko kauden ajalta isot kehut joukkueelle, kuinka Mimmit vastaa huutoon. Jospa nyt pikkuhiljaa saataisiin sairastelut ja muut poissaolot minimiin ja päästään todenteolla tekemään hommia kevään loppujaksoon, joka on päätavoite tällä kaudella. Ei nytkään huonosti pelattu ja ylpeä joukkueesta jotka tänään hoiti hommat kotiin, mutta tasollisesti ei lähelläkään sitä mihin pitäisi pystyä. Mutta hommat jatkuu ja kiristetään ruuvia ja vaatimustasoa kohti kevättä. Keväthän on parasta ja nautinnollisinta aikaa pelaamisessa, kun aletaan pelaamaan panoksista. Mutta muistetaan pitää nautinto, ilo ja rohkeus yllä, siitä nämä Mimmit elää.

SC Kokkola

2 - 6

1 - 20 - 31 - 1
7'MaaliWeckstén Mette
7'MaalisyöttöSeppinen Lotta
13'MaaliSikala Mira
13'MaalisyöttöSalmi Enni
20'MaaliLuomaranta Suvi
20'MaalisyöttöSipilä Anski
20'MaaliSalmi Enni
20'MaalisyöttöSikala Mira
30'MaaliWeckstén Mette
30'MaalisyöttöLuomaranta Suvi