Kauden 4.turnaus takana
Julkaistu: 01.02.2021 10.23

Kauden 4.turnaus takana

Kauden 4.turnauksen otteluohjelma muuttui, minkäs muunkaan kuin koronarajoitusten vuoksi vielä myöhään perjantai-iltana. Pelit Blue Foxia vastaan vaihtui peleihin SSRA:ta, Remixiä ja SPV:tä vastaan. Tiedossa oli kovia pelejä ja meillä oli tällä kertaa matkassa yhteensä 22 tyttöä.

Ensimmäisessä ottelussa Nibacos Valkoinen lähti hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan. Edellinen ottelu Remixiä vastaan oli tasainen ja päättyi 5-5 tuloksella pistejakoon. Päivän ja kauden ensimmäisen maalin teki Helmi Saanan syötöstä. Tämän jälkeen ottelu mentiinkin hyvin tasaisissa lukemissa, joukkueiden tehdessä maaleja vuorotellen. Meidän joukkueen maalissa pelannut Nella kannatteli joukkuetta ja torjui 28 laukauksesta 24! Nella voisi pelata useamminkin maalissa, sen verran hienon pelin pelasi! Seuraavista meidän maaleista vastasi Tiiu ja Vilja kahden maalin verran ja valkoinen joukkue yritti sinnikkäästi torjua vastustajan lukuisia hyökkäyksiä. 2 sekuntia ennen loppusummeria Vilja kävi napauttamassa voittomaalin, kuinkas muutenkaan kuin Nellan hienon heiton päätteeksi. Nibacos Valkoinen nappasi kauden ensimmäisen voittonsa ja riemu oli valtaisa!

Toisessa ottelussa Nibacos siniselle vastaan asettui ennakko-ohjelmasta poiketen (BlueFox) SPV. Jouduimme lähtemään liikkeelle kahdella kentällisellä ja se on meidän pelityylille hieman liian vähän. Minea ja Sanni vastasivat hienosta avausmaalista, mutta sen jälkeen oli vaikeaa. Maalipaikkoja syntyi, mutta mikään ei mennyt sisään. Joukkueen fiilis oli vaihtopenkillä vakava, jaloissa, kehukoissa ja milloin missäkin tuntui. Jokin meni siis pieleen jo otteluun valmistautumisessa. Vilja ja Sanni vastasivat ottelun toisesta Nibacos maalista tilanteen ollessa 2-4 SPV:lle. SPV nakutti lisää maaleja ja heidän maalivahti torjui meidän yritykset. Helga ja Minea kaunistelivat lukemia kolmannella maalilla, mutta ottelun lopputulos 3-8 ei jättänyt aihetta selittelylle. SPV oli hyvällä jalalla ja hienoilla vedoilla liikkeessä tänään.

Kolmannessa ottelussa Nibacos Valkoinen kohtasi sarjakärki SSRA:n. Ottelu oli haastava kun valkoisessa on paljon vasta-alkaneita ja SSRA on tasainen ja taitava joukkue. Tässä pelissä opeteltiin puolustamista ja hienoa oli, ettei kukaan luovuttanut kesken kaiken, vaan peliä yritettiin pitkittää niin pitkälle kuin mahdollista. Ottelu päättyi ajassa 30.50 kun SSRA oli nakutellut 12 maalia taululle. Valkoiselta kuitenkin todella hyvä puolustustaistelu taidokasta joukkuetta vastaan!

Viimeisessä ottelussa Nibacos sinisellä oli vastassa SSRA. Kaikesta näkyi, että tyttöjen peli-ilme oli kohdillaan. Ulkona painittiin, naurettiin ja pidettiin hauskaa. Valmennuksen ei tähän peliin tarvinnut paljon puuttua. Otteluun saatiin 3 hyökkäyskentällistä, joka sopi meidän pelitemmolle paremmin. Jokainen hoiti omaa rooliaan loistavasti. Tästä huolimatta annoimme alussa vastustajalle pari helppoa maalia. Vastustaja pääsi vielä 3-0 johtoon, mutta kaikesta huomattiin, että tytöillä ei ole hätää ja asennetta ei puuttunut. Iida ja Helga aloitti maalinteon. Joukkueemme karvaus oli sitä luokkaa, että SSRAn oli vaikea päästä välillä oman maalinsa takaa pois. Ihailtavaa rohkeutta ja asennetta tytöiltä. Kiira naputti joukkueen toisen maalin ajassa 12.39 ja tilanne oli jo 2-3. Tässä tiukassa pelitilanteessa mentiin kolmanteen erään saakka, kunnes viimeisellä 5 minuuttisella SSRA iski 4-2 maalin. Tässä kohtaa harjoiteltiin 6 kenttäpelaajalla pelaamista ja yritettiin vielä kaikkemme. Vastustaja teki 5-2 maalin tyhjiin. Ottelu oli erittäin tasainen ja vauhdikas D-tyttöjunioreiden peli, josta ei jännitystä puuttunut. Tällaisia pelejä tahdomme lisää!

Valmennus oli erittäin tyytyväinen päivään kokonaisuutena. Heikoista hetkistä opimme ja jokaisesta pelaajasta saatiin tänään irti myös upeita kehitysaskeleita. Joukkue saikin hienosta päivästä palkinnoksi yhteisen Lasersota seikkailun, jossa virittäydymme jatkopeleihin.

Sarjataulukossa Nibacos Sininen on kolmantena samoissa pisteissä SPV:n kanssa ja SSRA johtaa sarjaa 4 pisteen etumatkalla. Nibacos Valkoinen löytyy sarjasta sijalta 6. kolmella pisteellään. Otteluita ei ole kuitenkaan kertynyt kaikille tasaisesti, sillä SPV, SB Vaasa ja Blue Fox ei ole saanut pelattua kaikkia pelejä. Hienoa kuitenkin, että päästiin pelaamaan nämä ottelut!


Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-