Mestareiden cupista mukavia muistoja
Julkaistu: 08.08.2021 18.19

Mestareiden cupista mukavia muistoja

P14-pojat ottivat ensikosketuksen valtakunnan kärkijoukkueisiin Mestareiden cupissa Turussa. Aivan turistimatkaksi kolmen päivän reissu ei mennyt, sillä pojat huomasivat, että samaa lajiahan ne muuallakin harrastavat. Matkassa huomattiin, että hyvin pystyimme laittamaan kampoihin turnauksen muille joukkueille.

Kohti Turkua lähdimme maanantaiaamuna bussilla. Pientä lisäjännistystä alkumatkaa toi jojon koronatestituloksen odottelu... Poikia testituloksen odottelu ei liiemmin häirinnyt ja jännityttänyt, mutta valmennusjohtoa sitäkin enemmän. Kylmä hiki alkoi jo valmennuksen puolelle hiipiä, kun tuloksen odottelu venyi ja venyi. Mutta lopulta tulos saatiin, ja pystyimme jojon nappaamaan matkan varrelta kyytiin. Ensimmäinen haaste oli selätetty ja usko omaan tekemiseen vain lisääntyi

Matka sujui hyvin ja Raumalla syötyjen lihapullien voimalla suuntasimme kohti Kupittaan Palloiluhallia ja LASB-peliä. Halliin tutustumisen jälkeen Kupittaan Urheilupuistoon alkulämmölle ja keskittymään peliin.

LASB-peli jo näytti ensiminuuteista lähtien, että meillä tulee olemaan mahdollisuudet pelissä, vaikka vastustaja johdossa kävikin kahteen otteeseen avauserässä. Ensin rinnalle ja sitten ohitse oli taktiikka toisessä erässä ja kolmannen alussa. Hyvää kanttia ensimmäisessä pelissä nähtiin, sillä LASB:n 3-3-tasoitus vajaa kuusiminuuttia ennen loppua kuitattiin vielä ja 4-3-voittoa päästiin juhlimaan.

Sitten vain kohti majapaikkaa ja Tuorlan majataloa. Majoituksen ympäristö oli täydellinen meidän poikalaumalle, jonka pysty päästää pihalle kirmaamaan lampaiden kanssa samalle pellolle. Siellä lentelivät frisbeet ja hauskaa saatiin yhdessä pitää. Kun unikin tuli iltapalan jälkeen suhteellisen kivuttomasti, oli ensimmäisestä päivästä selvitty hienosti!


Herästyskellot pirisivät tiistaiaamuna jo ennen seitsemää innokkaimilla. Aamujaloittelun jälkeen aamupalalle ja kamppeet kasaan ja kohti hallia. Pieni reippailu taas ulkona ja sitten kaukaloon lämmöt ottamaan ennen kuin tuomari viheltäisi pelin yhtä turnauksen suosikeista, Tikkurilan Tiikereitä vastaan kello 9.00 alkavaksi.

Oltiinko hereillä vai ei, sitä ei osaa varmasti sanoa vieläkään kukaan, sillä Tiikerit iski jo ensimmäisestä vaihdosta johtomaalin. Mutta jo viimeistään tässä pelissä nähtiin, että pojat eivät ole lähteneet kunnioittamaan vastustajia vaan uskoivat itseensä. Tikkurila siirtyi vielä eka erän lopulla uudemman kerran johtoon, joka kesti aina viimeiselle kympille saakka. Kun sitten sininen pyörremyrsky hurautti ensin rinnalle, sitten ohi ja vielä karkuunkin, ei hyvän esityksen jälkeen hieno 4-2-voitto ihan vääryys ollut.

Hups, mites tässä näin pääsi käymään, alkoivat jo joukkueen taustat miettimään. Kahdella voitollahan me ollaan jo varmistettu jatkopelit ja vapaa ilta... Edessä oli toki vielä KOOVEE-peli, melko nopeasti ruoan ja jatkopaikan varmistamisen jälkeen.

Vaikka KOOVEE-peli numerollisesti pyöri sinisten komennossa pitkään, pystyivät tamperelaiset estämään parhaan kuviot. Lopussa KOOVEE tuli rinnalle ja olipa mennä ohikin, mutta lopulta pisteet jaettiin 6-6-numeroilla.


Alkusarjan kolme peliä meni tappioitta ja sillä irtosi B-lohkon ykköspaikka sekä lippu puolivälierään. Kun vielä illalle ei tullut kolmatta peliä, saatiin laitailla akkuja frisbeen ja muun mukavan tekemisen kanssa majapaikassa. Illan aikana pojat saivat YouTubesta jännittää, että tuleeko puolivälierässä vastaan SB Naantali vai KOOVEE uudemman kerran?

Keskiviikon ratkaisevaan peliin vastustajaksi tuli viime vuoden kakkonen SB Naantali, joka oli selvittänyt tiensä kovasta lohkostaan eteenpäin. Jo ensiminuuteista lähtien oli selvää, että helpolla jatkopaikka ei tulisi, sen verran aggressiivisesti naantalilaiset omaa maaliansa suojelivat.

Avauserässä tultiin kahdesti tasoihin, vaikka tappioasemasta toiseen erään lähdettiinkin. Toisessa erässä pelattiin jälleen itseluottamusta uhkuen ja tultiin rinnalle kahteen otteeseen. Päätöserään lähdettiin 4-4-lukemista ja usko voittoon oli jälleen kova.

Mutta SB Naantali oli tällä kertaa toista mieltä ja teki päätöserän maalit voittaen lopulta 7-4. Kun vastustaja osasi lopussa hyvin suojella maaliansa, ei voitto mennyt väärään osoitteeseen. Kun vielä bussimatkan aikana kotiin naantalilaiset kaatoivat vielä kaksi joukkuetta tieltään marssiessa turnauksen voittoon, ei tappiota huonolle joukkueelle kärsitty!

Pelien jälkeen pojille annettiin vielä yksi tehtävä. Joukkueelle annettiin paita, jossa teksti " Joukkueen tärkein". Pojat saivat äänestää keskuudestaan yhden, joka heidän mielestään ansaitsisi tämän paidan. Äänet jakautuivatkin usealle pelaajalle, mutta tällä kertaa äänestyksen voitti maalivahtimme Benkku!


Mitä turnaus meille antoi?

Jo turnaukseen valmistautuminen toi uutta intoa harjoitteluun ja tavoitteita, joihin kurkoittaa. Mutta ennen kaikkea turnauksessa niin pojat kuin valmennus näki, missä asioissa meillä on vielä tekemistä. Mutta turnaus antoi myös itseluottamusta, että kyllä Pohjanmaaltakin voidaan ponnistaa, kun vain tekee töitä ja uskoo itseensä. Saimme myös viettää aikaa yhdessä, mikä näkyi joukkueen kasvamisena koko turnauksen ajan. Luottamuksen luominen niin kentällä kuin sen ulkopuolella oli ihaltavaa, eikä voinut olla näkymättä myös tuloksissa. Jokainen poika kasvoi matkan aikana paljon ja kentällisten pelikin kehittyi, kun koostumukset saivat pelata enemmän yhdessä.

Saimme pelillisiin asioihin paljon vinkkejä, mitä tulee kehittää ja parantaa. Näiden asioiden tuominen jokapäiväiseen harjoitteluun kaikkien joukkueeseen kuuluvien hyödyksi, on suuri tavoitteemme. Turnaus antoi myös joukkueenjohdolle uutta tietoa turnauksiin ja pelireissuihin liittyen, joista on tulevaisuudessa varmasti hyötyä.

Iso kiitos kaikille matkan mahdollistaneille ja mukana olleille, erityisesti mukaan saaduille 09-pojille!

Paljon siis opimme uutta reissussa, mutta yksi asia yllätti meidät kerta toisensa jälkeen, poikien krooninen näläntunne :)