​”Osataanhan me voittaa myös rankkareilla”
Julkaistu: 18.02.2024 16.41

Tärkeät pisteet olivat sunnuntain aamupäivän pelissä SBS Maskun vieraana P16 SM-sarjassa tarjolla. Kapeasta NHL-tyyppisestä kaukalosta Nibacoksella ei ollut tarkoituskaan lähteä hakemaan tyylipisteitä, vaan enemmänkin kiinnostivat sarjapisteet. Täysiä pisteitä kokkolalaisille ei kuitenkin annettu, mutta ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nibacos onnistui poistumaan voittajana ”jatkopalloille” venyneestä pelistä, kun rankkareiden jälkeen voittolukemat kirjattiin kokkolalaisille 3-4 (2-2, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Ensimmäisen erän perusteella olisi voinut luulla, että kapeassa kaukalossa nähdään paljonkin maaleja. Vaikka erä olikin tunnustelevaa pelaamista, onnistuivat molemmat joukkueet kerran tasaviisikoin maalinteossa ja kertaalleen ylivoimalla, kun erätauolle mentiin 2-2-lukemissa.

Toisessa erässä tarkka peli jatkui molemmin puolin ja vain välillä onnistuttiin rakentamaan vaarallisia maalipaikkoja. Kertaalleen Nibacos pääsi iskemään vastahyökkäyksen, josta pallo saatiin toimitettua myös maaliin asti ja päätöserään päästiin 2-3-lukemista Nibacokselle.

Päätöserä meni vähän turhankin vierasjoukkueelta johtoaseman puolustamiseen ja isännät saivat painettua peliä Nibacoksen päätyyn. Kauan oman maalin suojeleminen onnistuikin, mutta yksi pieni herpaantuminen maalin edessä riitti ja isännät tulivat tasoihin.

Tasalukemista 3-3 mentiin myös jatkoajalle, kun vierailla erityisesti oli vaikeuksia saada enää pallollista peliään käyntiin. Eikä jatkoaikakaan liiemmin tuonut muutosta peliin Nibacoksen pitäessä suurimman osan vaarattomasti palloa. Kun ratkaisua ei saatu jatkoajallakaan, haettiin voittajaa rankkareista asti.

Rangaistuslaukauksissa maalivahdit varastivat pääosan, kun myös koko ottelussa. Ja ansaitusti parhaiden pelaajien palkinnot menivätkin tolppien väliin. Nibacokselle riitti yksi onnistunut rankkari viemään voiton, kun maskulaisilta kaikki viisi vetäjää jäivät nuolemaan näppejään oman yrityksen jälkeen.

Viikonloppu näytti, että SM-sarjan alussa kurinalaisesti esiintynyt Nibacos on palannut takaisin perusasioiden kautta. Hyvä ja tiivis puolustuspeli on vaatimuksena, että pisteitä tulee.

Nyt on edessä pari viikkoa taukoa ennen seuraavia kotipelejä Oilersia ja EräViikinkejä vastaan. Mutta sitä ennen nautitaan aurinkoisista hiihtokeleistä ja -lomista!