​LASB-voitolla panosta päätöspeliin
P16 (s.2008-2009)Julkaistu: 23.03.2024 16.43

Jännäksi menee, mutta menköön, kun leikkiin on kerran lähdetty! Nyt on takana 21 peliä P16 SM-sarjasta ja yksi peli enää jäljellä, josta voittaja jatkaa kuuden joukkoon välttäen pääsiäisenä ”säälipleijari” divarijoukkueiden kanssa.

Asia varmistui lauantaipäivänä Hollolassa Heinis-hallilla, kun Nibacos kairasi makean 5-4 ( 2-2, 1-0, 1-3) -voiton LASBista viimehetken ratkaisumaalilla. Näin sunnuntaina Parolassa kello 15.00 alkavassa SCU/Steelers-Nibacos-pelissä on tuntuvasti panosta, kun molemmat joukkueet ovat tasoissa ennen viimeistä kierrosta (jos SCU/Steelers hoitaa juuri käynnissä olevan Merikoski-pelin).

LASBia vastaan Nibacos oli vaikeuksissa ensimmäisessä erässä, kun isännät tunsivat kotikenttänsä metkut paremmin. Vieraat esittivät hyvää luonnetta erässä, kun alun 2-0-tappio tasoitettiin vielä ennen erä taukoa.

Toisessa erässä isännät siirtyi taas johtoon ja vieraat tuskailivat. ”Tasoitusmaalia” vieraat pääsivät erässä juhlimaan, kunnes tuomarit vetivätkin maalin oikeutetusti takaisin, mutta ainakin vierasjoukkue oli sytytetty peliin.

Päätöserässä isännät suojelivat maalin johtoon aina pelimiesten kympille asti, mutta sitten kahteen tiivistänyt vierasjoukkue halusi väkisin rinnalle ja ohi. Mutta ensimmäinen johtoasema ei loppuun asti kestänyt, vaan toisen kerran Nibacos siirtyi taktisesti johtoon vasta viimeminuutilla, että isännille ei jätetty aikaa enää tulla tasoihin.

Taistelulla pisteet taas haettiin, kuten aiemminkin tällä kaudella. Huomenna tarvitaan vähintään yhtä hyviä otteita, että voitto irtoaa. Mutta onhan se kiva lähteä pelaamaan taas, kun pelillä on panostakin!

Kaikki siis huomenna Parolaan Juteinikeskukseen kannustamaan Nibacos voittoon kello 15.00 alkavassa pelissä!