Mimmit varmistivat Suomisarjan karsintaturnauspaikan - " Hieman nihkeetä oli "
Naiset IJulkaistu: 01.03.2024 00.20

Viime sunnuntaina 25.2 pelattiin naisten II-divaria Kokkolassa ja Mimmien kotiluolassa Kampushallissa. Lähtökohdat olivat selvät, yksi voitto varmistaisi Suomisarjan karsintaturnauspaikan Mimmeille. Se saavutettiin heti aamun ensimmäisessä ottelussa sekä myös 100 tehdyn maalin rajapyykki rikkoitui heti aamusta.

Nibacos - Torrent 5 - 1 ( 2-1, 1-0, 2-0 )

Turnauksen avausottelu alkoi Mimmien hallinnalla, mutta hieman hermostuneen oloisesti. Oliko jännitystä kotiyleisön edessä vai odotettiinko vain, että milloin koneet lähtee käyntiin. Avausmaalia ja kahden minuutin tapahtumien jaksoa saatiin odottaa reilu 11 minuuttia. Mimmien Mira Sikala ( Ida Hägg-Mäkinen ) vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 11:03. Kovin kauan Mimmit ei johtoasemasta päässyt nauttimaan, kun 11 sekuntia myöhemmin Torrent tasoittaa Karoliina Lintisen laukauksen pomppiessa Viivi Suon kautta ohi Elli-Noora Kirsilän. Erätauolle mennään kuitenkin Mimmien johdossa, kun Tuija Kiuru tekee Mimmien 2-1 maalin.

Toisessa erässä nähdään vain yksi maali. Mimmit luovat erän aikana maalipakkoja ja hallitsevat pallolla kenttätapahtumia, mutta tietty uskallus ja rohkeus maalipaikolille pääsemisessä loistaa poissaolollaan. Myös vastustajan pyyteetön puolustuspelaaminen oli erässä kohdillaan. Ja kun erän alkupuolella ajassa 15:53 Lotta Seppinen ( Johanna Yli-Tokola ) yllätti Torrent maalivahdin laukauksellaan, siirryttiin 3-1 johtoasemassa päätöserään.

Kolmennen erän alkuun Mimmit lyövät sitten ratkaisun ottelulle, kun ajassa 30:20 Mira Sikala ( Mirja Anttiroiko ) vaparista löytää tilaa oikeasta etuyläsestä ja 32:58 Mette Wecksten ( Emilia Kynnäs ) löytää saman osoitteen pelitilanteesta. Paikkoja olisi ollut vielä kaunistella lukemia, mutta 5-1 voittokin takasi odotetun Suomisarja karsintaturnauspaikan Mimmeille.

Maalivahtien torjunnat: Nibacos Elli-Noora Kirsilä 6 ( 2, 2, 2 ) ja Torrent Ann-Louise Palmunen-Sundqvist 14 ( 7, 4, 3 )

KauWi - Nibacos 2 - 4 ( 1-0, 0-0, 1-4 )

Turnauksen toisessa ottelussa Mimmit saivat vastaansa sarjakakkosen KauWin. Molemmat joukkueet saivat lähteä otteluun paineettomassa tilassa pelaamaan kunniasta. Liekö KauWi ollut ärsytetympi aikaisemmasta ottelustaan, jossa se oli pelannut 1-1 tasapelin KannUran kanssa. Mimmitkin olivat saaneet karistettua "kotiyleisön" paineet ja painoivat peliä vastustajan päätyyn. KauWi puolusti tiukasti sumputtaen ja viimeisimpänä lukkona maalinsuulla hääri Suvi Kujala. Maalipakkoja luotiin ja odotettiin milloin pallo ensimmäisen kerran vastustajan maalista löytyy. KauWi oli valinnut taktiikakseen purkaa ja avata omia hyökkäyksiään "norsupalloilla" ja saivatkin vaarallisia tilanteita nopeille hyökkääjilleen. Ja vasten kaikkia odotuksia erän lopussa ajassa 14:33 Iina Hakala vie KauWin erätauolle 1-0 johdossa.

Toinen erä mennään samalla kaavalla, mutta tällä kertaa ilman tilastomerkintöjä. Mimmit painaa ja luo paikkoja, mutta Suvi Kujala puolustuksen tukena kestää. Välillä KauWi herättelee odottaavaa kotiyleisö vaarallisilla "norsupallo" vastaiskuilla, mutta Mimmien Sanna Rantala hoitelee nämä vaaralliset tilanteet.

Kolmenteen erään lähdettiin hieman eriskummallisesta tilanteesta, tehtyjä maaleja nolla ja maalin takaa-ajo asemasta. Lyhyellä erätauolla tehtiin pieniä viilauksia omaan peliin ja uskottiin omaan tekemiseen, kyllä se palkinto sieltä vielä tulee. Reilu minuutti ehti erää kulua, kun ajassa 31:07 Jenika Ojakoski ( Lotta Seppinen ) huudattaa reilua 150 päistä kotiyleisöä ja tuo Mimmit 1-1 tilanteeseen. Reilu minuutti tästä, KauWin maaliahne Emmi Tietäväinen laittaa lisää haastetta Mimmien peliin ja siirtää KauWin jälleen maalin karkumatkalle. Ja tämähän nostattaa Mimmien taistelutahtoa ja ajassa 32:45 joukkueen kapteeni Suvi Luomaranta ( Emilia Kynnäs ) tuo jälleen Mimmit tasoihin. Ja kun on vauhtiin päästy niin antaa mennä vaan. Ajassa 34:16 Mira Sikala ( Mirja Anttiroiko ) vie Mimmit ottelussa ensi kertaa johtoon. Lopullisen niitin ottelulle iskee toisella maalillaan Mira Sikala ( Keena Koskela ) ajassa 43:41 ja Mimmit jatkavat edelleen puhtaalla pelillä sarjassa, kun pelaamatta on enään yksi runkosarjan turnaus.

Maalivahtien torjunnat: KauWi Suvi Kujala 35 ( 12, 10, 13 ) ja Nibacos Sanna Rantala 12 ( 4, 4, 4 )

Turnauksen anti Mimmien leiristä: - Ensimmäinen tavoite saavutettu, siitä pisteet Mimmeille! Tänään oli hieman nihkeetä tai siltä se ainakin valmennukselle tuntui ja näytti. Toki oli siellä paljon hyviäkin asioita meidän pelissä. Pallonhallinta oli jälleen suvereenia, mutta nyt ei oltu sitten siellä ydinalueella terävänä, kun olisi pitänyt tehdä ratkaisevia asioita. Maalivahdeille propsit peleistä, hoitivat ne mitkä tuli. Ei ole helppo pelata meidän takana, koska tilanteita on vähän ja sitten ne tulee yhtäkkiä. Kolme päästettyä kahteen peliin ja koko sarjassa 1 / ottelu. Molemmat vastustajat antoivat erilaisen vaatimuksen peliin, KauWi pelissä oltiin uuden tilanteen edessä ja Mimmit näyttivät sen, että omalla tekemisellä ja siihen luottamalla homma kääntyy. Neljä maalia viimeseen erään ja ne tuli pienen muutoksen kautta, siinä erässä oltiin sitten siellä sota-alueella ja tulostakin tuli. Hyvä turnaus siinä määrin, että jouduttiin painimaan hieman pelillisten asioiden kanssa ja tekemään töitä tuloksen eteen. Ja varsinkin henkisen kantin kannalta hyvä haaste oli, Mimmit vastasivat haasteeseen hienosti. Vietetään hiihtolomaa ja palataan sitten sorvin ääreen. Yksi turnaus vielä runkosarjaa ja maaliskuun loppupuolella karsintaturnaus, tehdään hyvät viikot arjessa tässä välissä ja ollaan sitten iskussa kun mitataan ulos se mitä mitattavissa on.